0497 - 645751 tandartsnowak@gmail.com }man t/m don. 8.15- 16.45 vrij. 8.15-14.45

Implantaten

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Deze permanente kunstwortel functioneert als basis voor een kroon, brug of kunstgebit. Voor het plaatsen van een implantaat is aanwezigheid van voldoende kaakbot van goede kwaliteit een vereiste. Als er te weinig bot is, kan in de meeste gevallen het bot tekort worden teruggewonnen.

Het grote voordeel van een implantaat is dat de behandeling zich beperkt tot waar het probleem zich voordoet. Het vervangt de tand of kies, zonder dat andere gebitselementen bij de behandeling betrokken zijn.

Behandeling

In onze tandartspraktijk ligt de nadruk op het plaatsen van tand implantaten met een minimaal invasieve techniek. Dat wil zeggen een behandeling zonder dat in het weefsel wordt gesneden. Deze behandelwijze brengt veel voordelen voor u als patiënt met zich mee. Door de geringe omvang van de gemaakte wond treedt een snelle genezing op die ongestoord en nagenoeg pijnloos verloopt.

In bepaalde gevallen zijn echter extra chirurgische handelingen noodzakelijk om de behandeling te doen slagen. Deze handelingen zijn doorgaans minder belastend dan die in het ziekenhuis. De behandeling bestaat uit meerdere fases en duurt in totaal drie of zes maanden (in resp. de onder- of bovenkaak). De kans van slagen van een implantaat is groot. In onze praktijk wordt gebruikt gemaakt van MegaGen https://www.megagen.nl/patient-informatie/ implantaten.