0497 - 645751 tandartsnowak@gmail.com }man t/m don. 8.15- 16.45 vrij. 8.15-14.45

Je bent patiënt

Normaal gesproken heeft je eigen tandarts ons een e-mail gestuurd met de verwijsbrief. Naar aanleiding daarvan zoeken we contact met jou, om een afspraak te maken voor een kort eerste consult.

In het eerste consult kijken we of behandeling zinnig lijkt, en maken we een kostenbegroting. meestal wordt dan ook een röntgenfoto gemaakt.

Als je besluit de tand of kies te willen laten behandelen, wordt op dat moment een nieuwe afspraak gemaakt. Deze afspraak zal veel langer zijn. Afhankelijk van de situatie zal behandeling 50 minuten tot soms wel 3 uur duren.

Wortelkanaalbehandelingen zijn technisch lastige en tijdrovende behandelingen, dit heeft ertoe geleid dat het een specialisme binnen de tandheelkunde is geworden. Met name het werken met een behandelmicroscoop heeft voor een enorme ontwikkeling in dit vakgebied gezorgd.
Wij zijn hierin door constante nascholing, congresbezoek en heel veel oefening zeer bedreven geraakt.

Helaas heeft een kanaalbehandeling toch altijd een verzwakkend effect op de betrokken tand of kies. In de meeste gevallen is het hierdoor aan te raden te zijner tijd een kroon te laten maken om breuk van de tand of kies te voorkomen. Het maken van de kroon wordt weer gewoon door je eigen tandarts gedaan.

Je eigen tandarts ontvangt na de behandeling een behandelverslag met de gemaakte foto’s via e-mail. Zo blijft je tandheelkundige dossier compleet.
Als je hiertegen bezwaar hebt, moet je dit nadrukkelijk duidelijk maken.

Patiënten die naar ons verwezen zijn mogen zich niet voor reguliere tandheelkundige zorg bij Tandartsenpraktijk J.F.Nowak inschrijven.