0497 - 645751 tandartsnowak@gmail.com }man t/m don. 8.15- 16.45 vrij. 8.15-14.45

Orthondontie

We bieden aan onze patiënten twee soorten beugels.

1. We behandelen ook met behulp van een onzichtbare beugel. Dat zijn zo genoemde aligners. Aligners zijn een aantal doorzichtige bitjes die je tanden kunnen verplaatsen. Deze bitjes moet je zo veel mogelijk dragen. Dat betekend dat je ze minimaal 22 uur per dag moet gebruiken om een gewenste resultaat te verkrijgen. Het is een behandeloptie, die voornamelijk bij de volwassene wordt toegepast.

Hoe maken we een behandelplan voor jouw beugel

We maken eerst een kennismakingsafspraak met onze tandarts voor orthodontie. Zij bekijkt wat jou probleem is en legt uit wat de opties zijn. Mocht het zeer ingewikkeld zijn dan verwijst zij jou naar een orthodontiste in de buurt. Als je het goed vindt dan beginnen we met het verzamelen van alle gegevens die we nodig hebben om een plan op te stellen. Dat doen we tegenwoordig niet meer met “happen”, maar met behulp van de 3 Shape Triosscan. Dat ervaart iedereen als een groot voordeel.

We maken dan ook röntgenfoto’s en tot slot nemen we een serie foto’s van het gezicht, van je lach en van de tanden en kiezen. Op basis van al deze gegevens komen we tot onze diagnose en kunnen we een op maat gesneden behandelplan voor je opstellen.